Sokakat érdekel a kérdés, hogy mennyibe kerül egy költöztetés?

A költözés egy olyan izgalmas kihívás, amelynek sikeressége nagyon sok összetevőn múlik. Oda kell figyelni az időzítésre, az előkészületekre, a logisztikára és természetesen a költségekre is. A költözés előtt nyilvánvaló, hogy egyeztetni kell azt, hogy körülbelül mennyibe kerül egy költöztetés, hiszen anyagilag is be kell tervezni ezt a tételt a költségvetésbe.

Blogunkban bemutatjuk, hogy milyen tényezőktől függ ez a kérdés, mik azok a dolgok, melyek befolyásolják az árakat?

Honnan, hová költözünk?

Egészen nyilvánvaló, hogy a lakossági költöztetés költségében a legjelentősebb tényező a távolság. Minél messzebbre történik a költöztetés, annál több üzemanyagra van szükség, annál tovább kell a munkaerőnek dolgoznia, ezáltal a költségek is nőnek. Vannak cégek, akik távolságalapú díjazást is alkalmaznak, nálunk azonban óradíjas elszámolás történik, ezért a nagyobb távolság a hosszabb időben jelenik meg. A távolság tehát költségnövelő tényező, mivel ezáltal az autó hosszabb idő alatt tud eljutni a lepakolás helyszínére.

Nehezen megközelíthető helyszín

Ha egy zsúfolt belvárosban kell költöztetni, ahol a parkolás is problémás, ráadásul az autónak nem foglalnak helyet, akkor szintén hosszabb időbe fog telni az, hogy bepakoljunk mindent az autóra. Ilyen esetben mindig azt ajánljuk, hogy a költözés napján előre foglaljanak le számunkra parkolóhelyet, ez ugyanis meggyorsítja a pakolást, ezáltal a költség is alacsonyabban marad.

Rossz helyi adottságok

Mindenki találkozott már azzal a problémával, amikor egy nagyobb ágy vagy szekrény nem fér ki az ajtón, mert közben átalakítások történtek a lakásban. Van, hogy nincs vagy nem működik a lift, szűk a folyosó, emeletről kell lehozni nagyobb bútorokat vagy akár egy zongorát. Kollégáink mindent megtesznek azért, hogy elhárítsák ezeket a problémákat, nagy gyakorlattal rendelkeznek a bútorok szakszerű pakolásában és vannak náluk megfelelő eszközök is ezek kezelésére. 

A testi erőre sem lehet panasz, mivel a nálunk dolgozó munkatársak egytől egyig volt sportolók, akik kiváló kondícióval rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a lehető leggyorsabban fognak dolgozni ezekben a helyzetekben is, így biztos lehet benne, hogy gyorsan és sérülésmentesen érkeznek meg értékei az új lakásba, azonban elképzelhető, hogy a nehezen kezelhető helyzet elhárítása több időbe telik.

A szállítandó holmik mennyisége

Az árat jelentősen befolyásolja a költöztetendő bútorok, dobozok, zsákok, háztartási gépek, elektronikai berendezések mennyisége. Minél több dologról van szó, annál több emberre és szállítójárműre lehet szükség, így ezek költségnövelő tényezők. A sok doboz felpakolása több időt igényel, így órabéres elszámolás esetében is több ideig fog tartani maga a dolgok felpakolása és lepakolása is.

Extra szolgáltatások igénylése

Az árak szempontjából jelentősége van annak is, hogy van-e szükség plusz szolgáltatásokra. Nálunk arra is lehetőség van, hogy a csomagolást, dobozolást is megcsináljuk, befóliázzuk a háztartási gépeket, lapra szereljük a bútorokat, költöztetődobozokat biztosítunk. Ezenkívül, ha szükséges, akkor lomtalanítunk is, ezáltal pedig szinte a költöztetés teljes terhét levesszük a válláról. Extra szolgáltatás lehet még a hétvégi vagy a gyors költözés, ezért érdemes minél hamarabb árajánlatot kérni és lefoglalni a megfelelő időpontot.

Akkor mégis mennyibe kerül egy költöztetés?


A fenti paraméterek megadásával fél perc alatt kérhet tőlünk árajánlatot, így nem kell, hogy tovább furdalja a kíváncsiság! Keressen bennünket elérhetőségeinken és minden felmerült kérdésre választ adunk!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Nálunk a tehertaxi szolgáltatás gyors, rugalmas és költséghatékony megoldás

Költözéskor mindenki azt a tehertaxi szolgáltatást szeretné megtalálni, amelyik alkalmas arra, hogy a holmikat, legyen szó néhány kisebb csomagról vagy egy teljes lakóházról, gyorsan és problémamentesen tudja átszállítani egyik helyről a másikra. A gyorsaság azonban sok mindenen múlik, több tényezőből tevődik össze.

Bármikor jöhet a belföldi költöztetés, mi készen állunk rá!

A belföldi költöztetés időnként egy szükséges dolog az életben, mivel vannak olyan helyzetek, amikor igénybe kell venni ezt a szolgáltatást. Tudjuk, hogy a családi otthon az egyik legfontosabb színtere az ember életének. Mindenki igyekszik úgy kialakítani, hogy abban jól érezze magát, alkalmas legyen pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre. Eljöhet azonban olyan élethelyzet, amikor muszáj váltani és egy másik helyre költözni.