Szolgáltatások

Lakossági költöztetés

A lakossági költöztetés külön szakma – és ez különösen igaz a költöztetésre és a bútorszállításra Budapesten.

A költöztetés sok pakolással és cipekedéssel jár. Sok év tapasztalatával hátunk mögött javasoljuk, hogy kizárólag megbízható költöztető cégre bízza értékeinek, bútorainak szállítását. A Promove fiatalos, korrekt, jó erőben lévő csapata a lehető legrövidebb idő alatt, a legnagyobb odafigyeléssel és hatékonysággal szállítja el ingóságait. A parkolóhely foglaláson kívül nyugodtan bízzon ránk mindent, garantáljuk a minőségi és profi költöztetést. Szolgáltatásunkért kizárólag a tényleges óradíjat számoljuk fel, rejtett költségek nélkül.

Felkeltettük az érdeklődését?
Kérjen árajánlatot tőlünk!
lakossági költözés

Mitől annyira más a költöztetés és bútorszállítás Budapesten?

A költöztetést és bútorszállítást Budapesten a cipekedés mellett számtalan körülmény nehezíti, amivel érdemes számolni. Ide tartoznak a gyakori útlezárások, forgalomelterelések, esetleges rendezvények miatti részleges területi lezárások mellett a gyakran egyirányú utcák. Problémát okoz emellett a belvárosi emeletes házakban a bútorszállítás főleg a lift nélküli, öreg házakban. Ezek a körülmények egyrészt alapos területi ismeretet kívánnak a sofőr részéről, naprakész információkat az aktuális lezárásokról, valamint komoly izomerőt a pakolást végző munkatársaktól.
Ebből könnyen látszik, hogy a költöztetés és bútorszállítás Budapesten olyan kihívásokat jelent, amivel hatékonyan csak a profi és felkészült cégek birkózhatnak meg. A Promove csapata dedikált diszpécserrel dolgozik, aki naprakészen tartja a kollégákat az aktuális úthelyzetről, munkatársaink pedig volt sportolók, akiknek fizikai állóképessége könnyedén megbirkózik az emeletek jelentette problémákkal.
Természetesen az sem probléma, ha a bútorszállítást vidékre kérné. Budapestről a költöztetést és a bútorszállítást országosan is vállaljuk. Bizonyos esetekben a bútorszállítás azonnal is megoldható, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a részletekről!

Mi kerüljön az árajánlat kérésbe?

Az árajánlat kérésekor érdemes minden fontos információt feltüntetni. Mindenek előtt fontos megjelölni a lakás méretét, mert ez már indikálja a költöztetés méretét, emellett pedig érdemes tételes listát írni a költöztetendő bútorokról, valamint jelezni, ha vannak egyedi, nagyméretű bútorok.

Hozzávetőlegesen becsülje meg a dobozok, bőröndök, zsákok számát, amikbe ingóságai kerülnek.

Fontos feltüntetni a helyszíni sajátosságokat. Ide tartozik például, ha nem lehet valami miatt a ház előtt parkolni, hogy hányadik emeleten található a lakás, illetve a lift hiánya, vagy ha hosszú folyosón közelíthető csak meg a lakás.

A háztartási gépek felsorolásánál érdemes jelezni a gépek méretét. Nem mindegy, hogy egy 140 literes mini műtőt kell vinni, vagy egy side-by-side típusút.

Fontos lehet előre jelezni, ha sok a törékeny holmi a költöztetendő csomagokban, mert ezek elhelyezése külön intézkedést igényelhet.

Érdemes emellett úgy kérni az árajánlatot, hogy tájékoztatást kér a plusz szolgáltatásokról, mert lehet, hogy kiderül: bőségesen megéri a többletet, mert máshol visszahozza az árát. Ilyen szolgáltatás lehet a költöztetés dobozolással, a csomagolóanyagok biztosítása vagy a lomtalanítás.

Hogyan zajlik a költöztetés Budapesten?

A sikeres megrendelést visszaigazoljuk és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetésére. A megbeszélt időpontban kollégáink pontosan megjelennek a helyszínen és jelzik a kapcsolattartásra megadott telefonszámon, hogy készen állnak a költöztetés megkezdésére. Ideális esetben az ügyfél foglal parkolóhelyet, amennyiben ez nem történt meg, megfelelő parkolóhelyet választunk, ami a lehető legközelebb van a költöztetés helyszínéhez, és elegendő helyet biztosít a biztonságos rakodáshoz.

Kollégáink ekkor bemennek a lakásba, felmérik a költöztetendő tárgyakat. Amennyiben külön kérés van, megbeszélik a sorrendet, egyéb esetben a rakodás és szállítás legideálisabb menetét veszik figyelembe. Ekkor rögzítik az időt és megkezdődik a költöztetés.

Amennyiben plusz szolgáltatást kért, munkatársaink megkezdik a dobozolást, illetve a bútorok szétszerelését és biztonságos becsomagolását. Ezek után megindul a felpakolás a teherautóra, amit kollégáink a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban elvégeznek.

Mikor a rakodás lezárul, áthajtunk a célállomásra a lehető legrövidebb úton figyelembe véve az aktuális dugó információkat és esetleges lezárásokat.

Érkezés után megkezdődik a lepakolás. Kollégáink pontosan abba a helyiségbe viszik a dobozokat és bútorokat, ahová Ön kéri és elhelyezik őket végleges helyükre. Amennyiben bútorszerelést is igényelt, kollégáink hatékonyan és szakszerűen elvégzik a szerelést, illetve a bútorok rögzítését, amennyiben az szükséges. Amikor minden a helyén van, az órát lezárjuk és elvégezzük a végső elszámolást.

Miért tudja a Promove korrekt áron nyújtani a szolgáltatásait?

A Promove a legtöbb költöztető céghez hasonlóan óradíj alapú elszámolással dolgozik. Fontos azonban látni, hogy nem az alacsonyabb óradíj garantálja az olcsóbb költöztetést, hanem a gyorsaság. A költözés elhúzódik, ha a szállítást végzők állóképessége nem megfelelő. Ez pedig a végén olcsóbb óradíj mellett is drágább költöztetést jelent.

A Promove munkatársai biztosítják a gyors és gördülékeny szervezést, volt sportolókból álló profi csapatunk pedig olyan izomerőt garantál, ami töredék idő alatt tudja elvégezni a legnehezebb tárgyak mozgatását is.

Promove logo rövid
Promove footer logo
Elégedett mosollyal zárja majd a napot, ha minket választ! Kérjen ajánlatot még ma!
Gyors költöztetés
Biztonságos, szakszerű csomagolás
Dedikált ügyfél-kapcsolattartás

HASZNOS TIPPEK A KÖLTÖZÉSRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSHEZ

A költözés időpontját alaposan át kell gondolni. Érdemes tudni, hogy a hó végi időszakban sokkal többen költöznek, mivel az adásvételi vagy bérleti szerződéseket legtöbbször hó végi átadással írják meg. Éppen ezért ez a legforgalmasabb időszak, így érdemes az erre az időszakra eső költöztetést jó előre lefoglalni.
Az ingóságok csomagolásához szükséges dobozok mennyiségét érdemes inkább felül becsülni. Általános tapasztalat, hogy a két-három dobozra való mennyiségnek kinéző holmi a csomagolásnál öt-hat dobozba fér csak bele. Ennek az egyik oka, hogy nehéz a térfogatokat megbecsülni, míg dobozba nem kerülnek. A másik oka, hogy a csomagolóanyagok is elvisznek bizonyos térfogatot, ami tovább emeli a szükséges dobozok számát. Ha bizonytalan, kérjen helyszíni felmérést, kollégáink szívesen segítenek.
Szánja rá a pénzt és szerezzen be költöztetéshez készült dobozokat! A sarki boltból elhozott használt dobozok ugyan ingyen vannak, de sok érték veszett már oda, mikor az ilyen használt, sokszor sérült dobozok feladták a harcot. A Promove készséggel biztosít kiváló minőségű dobozokat és csomagolóanyagot, amiben biztonsággal utaznak értékei.
Fontos, hogy pontosan kérjen árajánlatot, minél több információt ismertet, annál jobb. A Promove minden költöztetéshez a megrendelésben szereplő mozgatandó anyagmennyiség alapján szükséges számú kollégát rendel ki, hogy garantálni tudjuk az alacsony költségeket és hatékony költöztetést. Ön akkor sem jár rosszul, ha több embert küldünk, hiszen gyorsabban végeznek a költöztetéssel, így kevesebb órát számolunk fel.
Címkézze fel a dobozokat, hogy munkatársaink egyenesen a megfelelő helyiségbe vihessék és Önnek ne kelljen a konyhába szánt dobozokat már a nappaliból sem átmozgatni. Ha beszámozza a dobozokat, akkor könnyebb nyomon követni, hogy melyikbe mi került, és azt is át lehet tekinteni, hogy nem hiányzik-e véletlenül valami a lepakolás után.
A zsákok használatát nem javasoljuk, mert igen sérülékenyek. Ha mégis zsákba pakolna, csak a legerősebbet válassza és ruhákat, törölközőket és takarókat pakoljon bele.
A növényeket ne öntözze meg költöztetés előtt. Lehet, hogy néhány levél megsárgul, de ez könnyebben helyrejön, mint a szállítás közben a televízióba vagy mikrohullámú sütőbe folyt locsolóvíz. A növényeket érdemes mindenképpen felülről nyitott, alul műanyag fóliával bélelt ládában szállítani, ha esetleg mégis kiszóródna a föld, vagy kicsepegne valami.
Költözés előtt egy nappal eressze le a vizet a mosógépből és mosogatógépből, hogy a készülékben ne maradjon pangó víz. A kifolyó víz eláztathatja értékeit és károkat okozhat az elektromos berendezésekben. A hűtőszekrényt pakolja ki és olvassza le, hogy az olvadáskor keletkező víz se okozhasson hasonló károkat.

Gyakori kérdések

Alapvetően minél előbb, annál jobb, hogy minél több időpont közül válogathasson. Érdemes azonban legalább két héttel korábban lefixálni az időpontot.

Érdemes rászánni a pénzt és kifejezetten költöztetésre készült dobozokat használni. Ezeknek az alja megerősített, és az oldalfaluk sem szakad, így értékeit biztosan megőrzik. A Promove készséggel segít a dobozok beszerzésénél is.

Vegye figyelembe a doboz terhelhetőségét! Ne terhelje túl a dobozokat, és lehetőség szerint a nehéz tételeket ossza szét több dobozba. A könyveket például csak egy rétegben tegye a dobozba, a tetejére pedig ruhák, párnák kerülhetnek. Ezáltal maximálisan ki van használva a térfogat, és a doboz sem fog szakadni. Lehetőleg semmi ne lógjon ki a dobozokból, mert ez nehezíti a doboz teherautón való elhelyezését. 

A bútorokat szállítás előtt ki kell üríteni, és szükség szerint szétszerelni. A bútorok ajtaját és a fiókokat be kell ragasztani, hogy ne nyílhassanak ki szállítás közben. A ragasztáshoz javasoljuk, hogy ne a csomagoláshoz használt barna ragasztót használja, hanem úgynevezett maszkoló szalagot, ami biztosan tart, de nyom nélkül eltávolítható a bútorokról.

Munkatársaink a forgalom és az esetleges lezárások figyelembe vételével a lehető legrövidebb úton és a leggyorsabban végzik a szállítást.

Természetesen vállaljuk, akár zongora, akár nehéz bútorok szállítását. Amennyiben egy darab bútor szállítására van szüksége, szintén forduljon hozzánk bizalommal.

A kiszámlázott időt a pakolás megkezdésétől számoljuk addig, míg munkatársaink az utolsó tételt is elhelyezték a célállomáson. Fontos tudni, hogy hétköznap minimum 3 óra, hétvégén és ünnepnapokon minimum 4 óra kiszámlázásra kerül.

A Promove óradíj alapú elszámolást alkalmaz, költségek nélkül. Amennyiben hétvégére vagy ünnepnapra kéri a költözést, 15% felárat számolunk. Vidéki és külföldi költöztetéshez kérje részletes árajánlatunkat!

A fizetés készpénzben a költöztetés lezárását követően esedékes, amikor a tényleges óradíjat kell fizetni.

Keresse munkatársunkat és kérje árajánlatunkat még ma! Várjuk megtisztelő megkeresését.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Telefonos ügyfélszolgálat

Hétfőtől szombatig 8-17 óra között