A bútor költöztetése speciális szaktudást igényel

Amikor a bútor költöztetése következik, akkor sokan arra gondolnak, hogy csak leviszik a lakásból, felteszik az autóra, elszállítják az adott helyszínre, lepakolják és már kész is van a feladat. Ez azonban egyáltalán nem így van, főleg egy nagyobb, testesebb bútor vagy egy eredetileg lapraszerelve gyártott szekrény esetében nemcsak maga a bútor sérülhet meg, hanem akár a rakodó, az autó vagy más tárgyak, amik az autón vannak.

Amikor a bútor költöztetése következik, akkor sokan arra gondolnak, hogy csak leviszik a lakásból, felteszik az autóra, elszállítják az adott helyszínre, lepakolják és már kész is van a feladat. Ez azonban egyáltalán nem így van, főleg egy nagyobb, testesebb bútor vagy egy eredetileg lapraszerelve gyártott szekrény esetében nemcsak maga a bútor sérülhet meg, hanem akár a rakodó, az autó vagy más tárgyak, amik az autón vannak.

Mi a költöztetés veszélyes oldala?

Sokat beszéltünk már arról, hogy a költöztetés nem egy egyszerű művelet, főleg akkor, ha több szekrény, nagyobb háztartási gép, értékes műszaki cikkek vagy műtárgyak vannak a lakásban, vagy amikor egy iroda átköltöztetése történik.

Azonban azokban az esetekben, amikor nincs olyan sok bútor, hajlamosak az emberek könnyedén venni ezt a feladatot és úgy gondolják, hogy egy bérelt autó, vagy egy ismerős segítségével látnak neki a műveletnek.

Mi itt a Promove-nál egyáltalán nem ajánljuk ezt, hiszen sokszor akkor következik be a baj, amikor nem is gondolnánk. Elég egy óvatlan mozdulat, egy nem megfelelőképpen szétszerelt bútor, egy túl nehéz tárgy vagy egy helytelenül rögzített szekrény, és máris kész az anyagi kár, rosszabb esetben akár emberi sérülés is történhet.

A bútor költöztetése egy szakma, ne vegye félvállról!

Ahhoz, hogy ne következzen be sem anyagi kár, sem pedig az emberi élet veszélye, számtalan szakmai szabályt és fogást kell betartani. Ezeket munkatársaink mind tudják és tapasztalatuk, rutinjuk elhárítja az esetleges problémák jelentkezését. Ha lakossági költöztetésre van szüksége, akkor keressen bennünket, hiszen mi garantáljuk, hogy bútorai, értéktárgyai sértetlenül jutnak el új lakóhelyére.

A sikeres költöztetés alapelvei

  1. A megfelelő előkészület elengedhetetlen! A bútorok esetében nagyon fontos, hogy teljesen ki kell őket üríteni és a mozgó dolgokat is el kell belőlük távolítani (fiókok, polcok, vállfatartó). Ha a szekrény alapból egy strapabíró darab, akkor innentől már a költöztetőkre lehet bízni, azonban, ha lapraszerelt volt, akkor azt újra lapra kell szerelni. Érdemes befóliázni a felületét, így elkerülhetjük az apróbb karcokat. A háztartási gépek fóliázása is elengedhetetlen. Ha szükséges, mi biztosítjuk a csomagolóanyagokat és a lapraszerelést is vállaljuk.
  1. A rakodáshoz erő kell! A nagyobb bútorok, kanapék, mosógép, hűtő, zongora mind nagyon nehéz tárgyak. A rakodók fizikai ereje ezért egyáltalán nem közömbös szempont. Ezeket a tárgyakat sokszor lift nélküli házakból, szűk folyosókon keresztül kell lehozni, akár több emeleten keresztül. Munkatársaink kizárólag kiváló erőnlétben lévő ex-sportolók, így nálunk nem fordulhat elő az, hogy nem bírják el, vagy elejtik a tárgyakat.
  1. Az autó műszaki állapota nagyon fontos! Mindenki szeretne hamar túl lenni a költözésen, főleg, ha az ország, vagy Európa más részére kell vinni a rakományt. Senki sem szeretné, ha értékei egy lerobbant autóban dekkolnának, szerelőre várva. Nálunk minden autónk folyamatosan karbantartott, így zárjuk ki ezt a problémát.
  1. Az autón szabályosan kell elhelyezni a rakományt! Egy elszabadult szekrény vagy egy rosszul elhelyezett doboz kárt tehet a többi tárgyban, ez pedig anyagi kárt jelenthet. A rossz utak, egy kátyú könnyen megdobhatja az autót, ezért úgy kell felpakolni, hogy ebben az esetben is minden tárgy stabilan a helyén maradjon.

A bútor költöztetés cégünk specialitása, így biztos lehet benne, munkatársaink kiváló erőnléttel rendelkeznek és betartják az összes szakmai szabályt. Ha bármilyen további kérdése lenne, keressen bennünket elérhetőségeinken, és minden kérdésére készséggel válaszolunk.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Költözést segítő tanácsok: a stresszmentes költöztetés 6 lépése

Amikor betoppan az ember életébe egy költözés, akkor nehéz ezt nyugodtan és feszültségmentesen kezelni, ilyenkor jól jönnek a költözést segítő tanácsok. Ha odafigyelünk néhány fontos lépésre, akkor ez a művelet gördülékennyé és stresszmentessé válhat, ehhez pedig blogunkban 10 praktikus tippel járulunk hozzá.

Hogyan lesz élmény és nem pedig teher a kis költöztetés?

A kis költöztetés első pillanatban tűnhet úgy, hogy nem ró nagy terhet a megrendelőre, azonban amint elkezdi összepakolni a költöztetendő holmikat, gyakran máris elvész a részletekben, és pillanatok alatt kialakulhat a pánikhangulat.