Költözés – csomagolástippek segítenek abban, hogy könnyebb legyen a pakolás!

A költözéshez a csomagolástippek mindenkinek jól jönnek, hiszen azt szeretnénk, ha a dolgaink sértetlenül érkeznének meg az új lakóhelyünkre, valamint a költöztetőknek sem kellene a fejüket fogni, amikor megérkeznek és meglátják a holmikat.

A helytelenül csomagolt bútorok, használati tárgyak, elektronikai eszközök igen nagy sérülésveszélynek vannak kitéve, ezért mindenképpen érdemes megfogadni a tanácsainkat, mivel csak így lehet garantálni azok épségét.

1. tipp: A dobozok

A megfelelő dobozok kiválasztása elengedhetetlen lépés. Ha olyan dobozba pakolja a dolgokat, amelyeknek nincs teteje (például a klasszikus banánosdoboz), akkor abból ki fognak borulni, ráadásul egymásra sem lehet őket rakni. 

Szintén nagy hiba, ha túl vékony a doboz fala, mivel ez esetben a pakolás, egymásra rakás során a vékony falvastagság miatt a doboz be fog horpadni, ezáltal pedig a benne lévő tárgyak megsérülnek, a rá rakott dobozok pedig leborulnak.

Ha biztosra akar menni, akkor cégünk, a Promove olyan jó minőségű dobozokat tud biztosítani, amik minden feltételnek megfelelnek a tökéletes költözés lebonyolításához.

2. tipp: A költözéshez kapcsolódó további csomagolástippek: a dobozolás

Minden dobozt úgy töltsön meg, hogy abban legyenek nehezebb és könnyebb tárgyak is, valamint valamilyen puha dologgal, például ruhával biztosítsa, hogy ne mozogjanak a dobozba tett dolgok. Ne tegyen egy dobozba kizárólag könyveket vagy más nehéz tárgyakat, próbálja elosztani azokat a különböző tárolókban.

Minden dobozra írja rá az alábbi dolgokat: az új lakásba melyik helyiségbe kerüljön, valamint, hogy mit tartalmaz. Az előbbi a szállítók számára fog információt nyújtani, az utóbbi pedig Önnek jelent segítséget a kipakolásban.

3. tipp: A bútorok szállítása

Első lépésként ürítse ki a bútorokat. Azokat, amelyek vékony anyagból készültek, mindenképpen lapra kell szerelni, mivel az úton lévő kátyúk, döccenők hatására széteshetnek. Ezenkívül a szállításuk így biztonságos, kevesebb helyet foglalnak és a lépcsőkön, szűk helyeken is könnyedén elférnek.

Ha nem szeretne a szét- és összeszerelésre vállalkozni, akkor keressen bennünket bátran, hiszen munkatársaink hatalmas tapasztalattal és szakértelemmel vállalják a bútorok szét- és összeszerelését, így Önnek már semmi gondja nem fog akadni ezzel kapcsolatban.

A szekrényeket, kanapékat, matracokat, ágyakat emellett javasolt befóliázni, ami megvédi a karcolásoktól, a szennyeződéstől, az egymáshoz ütődéstől őket. A szekrények nyíló részeit ragassza le, a fiókokat vegye ki!

4. tipp: Az elektronikai eszközök szállítása

Megfelelő csomagolóanyag szükséges ahhoz, hogy a sérülékeny elektronikai eszközök biztonságban utazzanak. Buborékfólia, csomagolópapír, fólia – ezek használata elkerülhetetlen. Ha szükséges, akkor ezeket természetesen nálunk is beszerezheti.

A vízzel működő gépeket eressze le teljesen, hiszen a kifolyó víz kárt tehet a többi berendezési tárgyban, papírdobozban.

5. tipp: A növények is költöznek!

A költözés előtti napokban már egyáltalán ne locsolja meg őket, hiszen a vizes-sáros lé belefolyhat a többi holmiba, amitől az megrongálódhat. 

6. tipp: Készpénz és ékszer utazása

Ezeket a fontos és értékes dolgokat a költözés alatt lehetőleg tartsa magánál, vagy helyezze el biztonságos helyen, például széfszolgáltatónál vagy a barátainál. Így is sok dologra kell figyelnie, nehogy szem elől veszítse, vagy letegye valahová és ott maradjon.

A csomagolástippek segítségével a költözés könnyebb és gördülékenyebb lesz, érdemes minden pontot megfogadni, ha pedig további kérdése lenne, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Sokakat érdekel a kérdés, hogy mennyibe kerül egy költöztetés?

A költözés egy olyan izgalmas kihívás, amelynek sikeressége nagyon sok összetevőn múlik. Oda kell figyelni az időzítésre, az előkészületekre, a logisztikára és természetesen a költségekre is. A költözés előtt nyilvánvaló, hogy egyeztetni kell azt, hogy körülbelül mennyibe kerül egy költöztetés, hiszen anyagilag is be kell tervezni ezt a tételt a költségvetésbe.

Bármikor jöhet a belföldi költöztetés, mi készen állunk rá!

A belföldi költöztetés időnként egy szükséges dolog az életben, mivel vannak olyan helyzetek, amikor igénybe kell venni ezt a szolgáltatást. Tudjuk, hogy a családi otthon az egyik legfontosabb színtere az ember életének. Mindenki igyekszik úgy kialakítani, hogy abban jól érezze magát, alkalmas legyen pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre. Eljöhet azonban olyan élethelyzet, amikor muszáj váltani és egy másik helyre költözni.