Költözés – csomagolástippek segítenek abban, hogy könnyebb legyen a pakolás!

A költözéshez a csomagolástippek mindenkinek jól jönnek, hiszen azt szeretnénk, ha a dolgaink sértetlenül érkeznének meg az új lakóhelyünkre, valamint a költöztetőknek sem kellene a fejüket fogni, amikor megérkeznek és meglátják a holmikat.

A helytelenül csomagolt bútorok, használati tárgyak, elektronikai eszközök igen nagy sérülésveszélynek vannak kitéve, ezért mindenképpen érdemes megfogadni a tanácsainkat, mivel csak így lehet garantálni azok épségét.

1. tipp: A dobozok

A megfelelő dobozok kiválasztása elengedhetetlen lépés. Ha olyan dobozba pakolja a dolgokat, amelyeknek nincs teteje (például a klasszikus banánosdoboz), akkor abból ki fognak borulni, ráadásul egymásra sem lehet őket rakni. 

Szintén nagy hiba, ha túl vékony a doboz fala, mivel ez esetben a pakolás, egymásra rakás során a vékony falvastagság miatt a doboz be fog horpadni, ezáltal pedig a benne lévő tárgyak megsérülnek, a rá rakott dobozok pedig leborulnak.

Ha biztosra akar menni, akkor cégünk, a Promove olyan jó minőségű dobozokat tud biztosítani, amik minden feltételnek megfelelnek a tökéletes költözés lebonyolításához.

2. tipp: A költözéshez kapcsolódó további csomagolástippek: a dobozolás

Minden dobozt úgy töltsön meg, hogy abban legyenek nehezebb és könnyebb tárgyak is, valamint valamilyen puha dologgal, például ruhával biztosítsa, hogy ne mozogjanak a dobozba tett dolgok. Ne tegyen egy dobozba kizárólag könyveket vagy más nehéz tárgyakat, próbálja elosztani azokat a különböző tárolókban.

Minden dobozra írja rá az alábbi dolgokat: az új lakásba melyik helyiségbe kerüljön, valamint, hogy mit tartalmaz. Az előbbi a szállítók számára fog információt nyújtani, az utóbbi pedig Önnek jelent segítséget a kipakolásban.

3. tipp: A bútorok szállítása

Első lépésként ürítse ki a bútorokat. Azokat, amelyek vékony anyagból készültek, mindenképpen lapra kell szerelni, mivel az úton lévő kátyúk, döccenők hatására széteshetnek. Ezenkívül a szállításuk így biztonságos, kevesebb helyet foglalnak és a lépcsőkön, szűk helyeken is könnyedén elférnek.

Ha nem szeretne a szét- és összeszerelésre vállalkozni, akkor keressen bennünket bátran, hiszen munkatársaink hatalmas tapasztalattal és szakértelemmel vállalják a bútorok szét- és összeszerelését, így Önnek már semmi gondja nem fog akadni ezzel kapcsolatban.

A szekrényeket, kanapékat, matracokat, ágyakat emellett javasolt befóliázni, ami megvédi a karcolásoktól, a szennyeződéstől, az egymáshoz ütődéstől őket. A szekrények nyíló részeit ragassza le, a fiókokat vegye ki!

4. tipp: Az elektronikai eszközök szállítása

Megfelelő csomagolóanyag szükséges ahhoz, hogy a sérülékeny elektronikai eszközök biztonságban utazzanak. Buborékfólia, csomagolópapír, fólia – ezek használata elkerülhetetlen. Ha szükséges, akkor ezeket természetesen nálunk is beszerezheti.

A vízzel működő gépeket eressze le teljesen, hiszen a kifolyó víz kárt tehet a többi berendezési tárgyban, papírdobozban.

5. tipp: A növények is költöznek!

A költözés előtti napokban már egyáltalán ne locsolja meg őket, hiszen a vizes-sáros lé belefolyhat a többi holmiba, amitől az megrongálódhat. 

6. tipp: Készpénz és ékszer utazása

Ezeket a fontos és értékes dolgokat a költözés alatt lehetőleg tartsa magánál, vagy helyezze el biztonságos helyen, például széfszolgáltatónál vagy a barátainál. Így is sok dologra kell figyelnie, nehogy szem elől veszítse, vagy letegye valahová és ott maradjon.

A csomagolástippek segítségével a költözés könnyebb és gördülékenyebb lesz, érdemes minden pontot megfogadni, ha pedig további kérdése lenne, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Nálunk a tehertaxi szolgáltatás gyors, rugalmas és költséghatékony megoldás

Költözéskor mindenki azt a tehertaxi szolgáltatást szeretné megtalálni, amelyik alkalmas arra, hogy a holmikat, legyen szó néhány kisebb csomagról vagy egy teljes lakóházról, gyorsan és problémamentesen tudja átszállítani egyik helyről a másikra. A gyorsaság azonban sok mindenen múlik, több tényezőből tevődik össze.

Sokakat érdekel a kérdés, hogy mennyibe kerül egy költöztetés?

A költözés egy olyan izgalmas kihívás, amelynek sikeressége nagyon sok összetevőn múlik. Oda kell figyelni az időzítésre, az előkészületekre, a logisztikára és természetesen a költségekre is. A költözés előtt nyilvánvaló, hogy egyeztetni kell azt, hogy körülbelül mennyibe kerül egy költöztetés, hiszen anyagilag is be kell tervezni ezt a tételt a költségvetésbe.