Külföldre költözés előtt alaposan meg kell tervezni a teendőket!

Bármilyen okból is jött el a külföldre költözés ideje, nagyon fontos, hogy csak teljesen felkészülten induljunk útnak. Mind Magyarországon, mind pedig a külföldi országban alaposan elő kell készíteni a terepet annak érdekében, hogy az áttelepülés zökkenőmentes legyen. A hazai feladatok egyike a költözködés megszervezése és lebonyolítása, ami szintén nagy odafigyelést igényel.

Bármilyen okból is jött el a külföldre költözés ideje, nagyon fontos, hogy csak teljesen felkészülten induljunk útnak. Mind Magyarországon, mind pedig a külföldi országban alaposan elő kell készíteni a terepet annak érdekében, hogy az áttelepülés zökkenőmentes legyen. A hazai feladatok egyike a költözködés megszervezése és lebonyolítása, ami szintén nagy odafigyelést igényel.

A külföldre költözés előtt adminisztratív teendők is várnak ránk!

Mielőtt nyakunkba vesszük a világot, alapozzuk meg a célországban a jövőnket. Nem szabad úgy elindulni, hogy nincsenek terveink, munkánk, esetleg közeli ismerősünk, aki segít a kezdeti időkben, hiszen ez esetben kiszolgáltatottá válhatunk. A legjobb, ha először munkát keresünk, hiszen ezáltal már adott lesz a pontos hely, és intézhetjük a lakóhelyet és az egyéb adminisztratív dolgokat is.

A lakóhely kiválasztása után, amint megvan a költözés pontos időpontja, mindenképpen keressenek fel bennünket a költöztetés lebonyolítása céljából, hiszen a nemzetközi költöztetés az egyik specialitásunk, biztonságosan, nagy gyakorlattal, gyorsan és problémamentesen fogjuk a holmijait elszállítani.

A tervezés a sikeres áttelepülés alapja

Ahhoz, hogy az új országban minél hamarabb tovább folytatódjon az életünk, pénzügyi tervet is kell készítenünk. Lényeges, hogy maradjon tartalékunk, hiszen ha még nem találtunk munkát, akkor lehet, hogy a kezdeti időkben nem tudunk pénzt keresni, esetleg a nyelvtanulásra is időt kell fordítanunk. 

Ezenkívül a költözés finanszírozását is be kell kalkulálni, ami attól is függ, hogy mennyi holmit szeretnénk költöztetni. Külföldi áttelepülés esetén a nagyobb bútorokat érdemes inkább itthon értékesíteni és kint újat vagy használtat venni, illetve a lomtalanításon is el kell gondolkodni. Érdemes elolvasni korábbi blogbejegyzéseinket, ezekben számos tanáccsal segítjük a költözés folyamatát.

Miért érdemes bennünket választani?

A külföldi költözés egy ismeretlen vállalkozással igen rizikós. Hosszú az út, idegen a nyelv, mások a jogszabályok, senki sem szeretné azt, hogy értéktárgyai eltűnjenek, vagy az út szélén egy lerobbant autóban várják a sorsukat.

Mi azonban elmondhatjuk magunkról, hogy rengeteg külföldi költözésen vagyunk túl, professzionális, magas színvonalú szolgáltatást nyújtva a megrendelőinknek. Erre azért vagyunk képesek, mert már a cég megalapításakor elhatároztuk, hogy kizárólag a legmagasabb színvonalon, a legjobb munkaerőkkel fogunk profi költöztetést végezni.

Ennek érdekében autóflottánkat folyamatosan szervizeljük, a nemzetközi sofőrjeink nyelveket beszélő, kiváló fizikummal rendelkező, nemzetközi fuvarozásban jártas, megbízható emberek. Továbbá telefonos diszpécserszolgálatunk mindig tudja, hogy hol jár az autó, így az ügyfelek bármikor informálódhatnak felőle.

A papírmunkát és az egyéb teendőket sem szabad elfelejteni!

Egyéb teendők is várnak ránk, például be kell jelentenünk a külföldre költözés tényét az egészségbiztosítónak, külföldi bankszámlát kell nyitnunk, ki kell jelentkezni a jelenlegi lakóhelyünkről, le kell mondani a hazai szolgáltatásokat.

Ne vágjuk el a kapcsolatot az anyaországgal!

Bár az új élet külföldön fog folytatódni, fontos, hogy az anyaországi barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal rendszeresen tartsuk a kapcsolatot. A mai informatikai technológiának köszönhetően ezt már könnyen megtehetjük és napi szinten beszélhetünk az itthon maradottakkal.

A külföldi költözés nagy dolog az életében, mi pedig segítünk megvalósítani! Keressen bennünket elérhetőségeinken, és kezdjük a tervezést!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Nálunk a tehertaxi szolgáltatás gyors, rugalmas és költséghatékony megoldás

Költözéskor mindenki azt a tehertaxi szolgáltatást szeretné megtalálni, amelyik alkalmas arra, hogy a holmikat, legyen szó néhány kisebb csomagról vagy egy teljes lakóházról, gyorsan és problémamentesen tudja átszállítani egyik helyről a másikra. A gyorsaság azonban sok mindenen múlik, több tényezőből tevődik össze.

Sokakat érdekel a kérdés, hogy mennyibe kerül egy költöztetés?

A költözés egy olyan izgalmas kihívás, amelynek sikeressége nagyon sok összetevőn múlik. Oda kell figyelni az időzítésre, az előkészületekre, a logisztikára és természetesen a költségekre is. A költözés előtt nyilvánvaló, hogy egyeztetni kell azt, hogy körülbelül mennyibe kerül egy költöztetés, hiszen anyagilag is be kell tervezni ezt a tételt a költségvetésbe.