A költözés dobozolás része nem kell, hogy stresszes legyen!

A költözés során a dobozolás alapos tervezéssel jár együtt, ha nem akarunk rosszul járni. Már pusztán azzal, hogy megfelelően készítjük elő az egyes lépéseket és munkafolyamatokat, számos kellemetlen és stresszes helyzettől megkíméljük magunkat.

A költözés legelső lépése a tervezés, amibe pedig bele tartozik az is, hogy a dobozokat is rendszerbe foglalva kezeljük. A logikus szálak mentén felépített stratégia jelentheti a gördülékeny költözés kivitelezését.

Ezzel nemcsak időt és energiát spórolhatunk meg, hanem ennél sokkal többet nyerhetünk. Egyrészt a költségeket is könnyebben tudjuk optimalizálni, másrészt rengeteg stressztől szabadíthatjuk meg magunkat. Ettől pedig valóban élményekkel teli lehet a költözés a rémálom helyett.

Hatékony költözés dobozolással és rendszerezéssel

Számos cikket írtunk már, ami sokat segíthet a költözéssel járó stressz elkerülésében. Az pedig, hogy alapos tervezésre van szükség, szinte minden írásunkban központi szerepet kap.

A tervezésnek olyan kulcsszerepe van, ami mindenre kiterjedő “mi lesz akkor, ha…” stratégiát is tartalmazhat. Már a becsomagolás lépésénél fontos szerepet kap, mert a dobozokat is rendszerezetten kell megtöltenünk. Ezzel megkönnyítjük a saját dolgunkat és a költöztető cég munkáját is.

Ez azt jelenti, hogy megfelelő feliratokkal lássuk el a dobozokat annak érdekében, hogy a kipakolásnál tudjuk, hogy melyikben mi van. Emellett ez a szakembereknek is segít, mert sokkal hatékonyabban tudják feltenni a teherautóra. Plusz támogatásként osztályozhatjuk is őket a súlyuk alapján is, hiszen a hatékony pakolás sorrendjét ez is meghatározza.

A biztonságos csomagolás titkai

Nagyon fontos tisztában lenni azzal is, hogy a csomagolási szolgáltatásunkról szóló cikkünk is említést tesz arról, hogyan dolgozunk. Ettől függetlenül vannak olyan trükkök, amik segítségével akár egyedül is boldogulhatunk a dobozokkal.

Az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a nehezebb tárgyak kerülnek alulra, a könnyebbek pedig felülre. Így megakadályozható, hogy sérüljön vagy deformálódjon az alul lévő tárgy a rá nehezedő súly hatására. Emellett persze ez a dobozok stabilitását is elősegíti, ami a szállítás során egy hatalmas előny.

A buborékfólia és a papír pedig rengeteget jelent akkor, ha törékenyebb dolgok kerülnek a csomagba. Fontos észben tartani azt is, hogy nem szabad túlpakolni egyik dobozt sem, mert elszakadhat és a mozgatása is nehezebb.

A feliratozásról pedig már beszéltünk, de erre jó megoldás lehet az is, ha színes címkéket használunk. Így az általunk kitalált színkódok alapján is azonosíthatjuk a csomagokat.

Gördülékeny költözés után jöhet a kipakolás

A kipakolás kezdetének pillanatában, amikor az utolsó doboz is a helyére kerül, gyakran érezhetjük azt, hogy készen vagyunk mára. Pedig a munka egy része még hátra van. Azzal csak a költöztető cég feladatai érnek véget, amikor becsukódik mögöttük az ajtó.

Viszont az alapos tervezésnek most is élvezhetjük a gyümölcsét, mert a kipakolás sokkal hatékonyabban elvégezhető úgy, hogy tökéletesen tudjuk, melyik dobozban mi van. Már eleve abba a helyiségbe vihetik a szakemberek a dobozokat, amelyikbe való a feliratnak megfelelően.

Ez után már csak szépen egymás után ki kell bontanunk őket egyenként, amivel sokkal gyorsabban végezhetünk, mintha káosz lenne közöttük. 
A gördülékeny költözés minden mozzanata megtervezhető. Kérdés esetén természetesen bátran lépjen velünk kapcsolatba, mert az elsődleges célunk az ügyfeleink maradéktalan elégedettsége.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Tippek a nehéz bútorok mozgatása esetén a biztonságos költözéshez

A költözés már önmagában jelenthet stresszforrást, amit megnehezít a nehéz bútorok mozgatása is, mert tudjuk nagyon jól, hogy ez nem veszélytelen művelet. A kellő fizikum ide nem elegendő, mert emellett szükség van megfelelő technikák alkalmazására és a gondos előkészületekre is.

Így alakul a költöztetés Budapesten árak tekintetében 

Költöztetés Budapest, árak, idegeskedés, hogyan? Zavaros helyzet is lehet, de segítünk rendet tenni. A költözés izgalmas, ugyanakkor többnyire stresszes folyamat is, különösen egy olyan nagyvárosban, mint amilyen Budapest. Éppen ezért jó, ha egy profi csapatra bízzuk a nehezét. Persze mindenkinek az a fő kérdés, hogy mennyibe kerül mindez? Lássuk!