Tippek a nehéz bútorok mozgatása esetén a biztonságos költözéshez

A költözés már önmagában jelenthet stresszforrást, amit megnehezít a nehéz bútorok mozgatása is, mert tudjuk nagyon jól, hogy ez nem veszélytelen művelet. A kellő fizikum ide nem elegendő, mert emellett szükség van megfelelő technikák alkalmazására és a gondos előkészületekre is.

Sok blogcikkünkben foglalkozunk azzal a témával, hogy a tervezés miért kap főszerepet a költözésben, de ez nemcsak a folyamatokra vonatkozik, hanem a nehéz tárgyak területére is. Ez különösen nagy hangsúlyt kap a tervezésnél, amikor a célállomáson egy lift nélküli házban az emeletre kell pakolni.

A legfontosabb minden esetben a biztonság, mert a helytelen szállítás és mozgatás akár balesetveszélyes is lehet, és a bútorok megsérülhetnek. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében adunk néhány ötletet arra, hogy miképpen érdemes felkészülni a költözés napjára.

A nehéz bútorok mozgatása előtt fontos a megfelelő előkészület

A stresszmentes költözésről szóló cikkünkben is esik szó a megfelelő előkészületekről, ami különösen fontos a nehéz bútorok mozgatása esetén. Ilyen daraboknál elengedhetetlen, hogy megfelelő eszközök álljanak a rendelkezésünkre, például a szállítóhevederek, a bútorcsúszók vagy az emelőszerkezetek.

A szállítandó nehéz darabok előkészítése során kifejezetten figyelni kell arra, hogy minden mozgó rész el legyen távolítva. A fiókok, az ajtók és a polcok megnehezíthetik a rakodást, és könnyen sérülésekhez vezethet, ha elmozdulnak. Nem utolsósorban a súlyukat is megkönnyítheti, ha néhány alkatrészét leszereljük.

Kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a csapatunk megfelelő öltözékben jelenjen meg a helyszínen. A biztonsági előírások betartására különösen odafigyelünk, mert ezzel nemcsak a problémamentes rakodást segíthetjük, hanem a személyi sérüléseket is elkerülhetjük. Például a megfelelő tapadás a cipő és a kesztyűk esetén is elengedhetetlen.

Technikai trükkök a sikerhez

Számos izgalmas trükk van a tarsolyunkban ahhoz, hogy gördülékeny legyen a költözés. Ezek közül elárulunk néhányat, de bátran vegye fel a kapcsolatot velünk, ha bármi kérdése van. Nagyon lényeges például, hogy hogyan emeljük meg a bútorokat, ami egyrészt fizikailag megterhelő, másrészt pedig balesetveszélyes is, ha nem a megfelelő technikát alkalmazzuk.

Nagyon sokan nem használják a bútorcsúsztatókat, pedig sok esetben hatalmas könnyebbséget jelent. Persze ennek is megvan a megfelelő technikája annak érdekében, hogy a bútor se sérüljön és a padló sem, amin toljuk a szekrényt vagy a kanapét.

Szűk helyek esetén is elengedhetetlen a megfelelő szakértelem, mert valóban gondot tud okozni, ha látszólag nem fér el a bútor a folyosón vagy a kanyarban. Nagyon fontos, hogy a megfelelő szögben tartva mozgassuk ezeket a darabokat annak érdekében, hogy a tárgyak és a falak se sérüljenek.

A profi csapat elengedhetetlen szakértelme

Nagyon sok esetben találkozunk olyan helyzettel, amikor a család és a barátok segítsége kevésnek bizonyul néhány nehezítő körülmény miatt. A nagyon értékes bútorok vagy esetleg egy zongora szállítása komoly kihívást jelenthet, amit néha nem mernek vállalni a barátok az értéke miatt.

Egy profi csapat megbízása ilyenkor nemcsak azért előnyös, mert megfelelő biztosítással rendelkezik a károk esetére, hanem azért is, mert egyéb szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ide tartozik a dobozolás, a bútorok szétszerelése és a célállomáson való összerakása vagy akár a kipakolás is.

Ha Ön készen áll a költözésre, akkor mindenképpen keressen minket bizalommal, mert biztosak vagyunk abban, hogy minden helyzetben szakértő segítséget nyújthatunk.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A költözés dobozolás része nem kell, hogy stresszes legyen!

A költözés során a dobozolás alapos tervezéssel jár együtt, ha nem akarunk rosszul járni. Már pusztán azzal, hogy megfelelően készítjük elő az egyes lépéseket és munkafolyamatokat, számos kellemetlen és stresszes helyzettől megkíméljük magunkat.

Így alakul a költöztetés Budapesten árak tekintetében 

Költöztetés Budapest, árak, idegeskedés, hogyan? Zavaros helyzet is lehet, de segítünk rendet tenni. A költözés izgalmas, ugyanakkor többnyire stresszes folyamat is, különösen egy olyan nagyvárosban, mint amilyen Budapest. Éppen ezért jó, ha egy profi csapatra bízzuk a nehezét. Persze mindenkinek az a fő kérdés, hogy mennyibe kerül mindez? Lássuk!