Költözést segítő tanácsok: a stresszmentes költöztetés 6 lépése

Amikor betoppan az ember életébe egy költözés, akkor nehéz ezt nyugodtan és feszültségmentesen kezelni, ilyenkor jól jönnek a költözést segítő tanácsok. Ha odafigyelünk néhány fontos lépésre, akkor ez a művelet gördülékennyé és stresszmentessé válhat, ehhez pedig blogunkban 10 praktikus tippel járulunk hozzá.

1. Előre kell tervezni

Amint kiderül a költözés időpontja, azonnal papírt és ceruzát kell ragadni és meg kell tervezni ennek lebonyolítását. Ideális, ha ez az időpont a költözés előtt legalább 1-2 hónappal van, ezáltal lesz idő mindent megszervezni, átgondolni, listákat készíteni. Össze kell írni azt, hogy mely tárgyakat, berendezéseket kell elszállítani és azt, hogy körülbelül mekkora mennyiségű holmi fog költözni.

Ez azért is lényeges, mert a költöztetés árajánlat kéréséhez is szükség lesz rá, és az sem árt, ha tisztában vagyunk a dolgaink mennyiségével. Így nem fog bennünket meglepetés érni a pakolás során, hogy mennyi minden elfekvő dolog van a kamrában, vagy az, hogy elfelejtettük, a garázsban miket tárolunk.

2. A selejtezést is időben kezdjük el!

A költözés kiváló apropó arra, hogy a holmikat átválogassuk és amikre nincs szükségünk, azoktól megszabaduljunk. Ha ezt a költözés előtt már jóval elkezdjük, akkor arra a napra, amikor jönnek a szállítók, már csak azokkal a dolgokkal fogunk rendelkezni, amikre valóban szükségünk van, amit szeretnénk magunkkal vinni. Főleg akkor lányeges ez, ha bútorcserében gondolkodunk, hiszen ezeket a nagy és nehéz tárgyakat el is kell adni vagy oda kell ajándékozni a rászorulóknak, ami időt vehet igénybe.

3. A költöztetést segítő tanácsok egyik fontos része: lomtalanítsunk!

A kiselejtezett holmik azon részét, amelyeket már nem lehet újrahasznosítani, lomtalanítani kell. Nem érdemes ezeket az új helyre átvitetni, hiszen ez többletmunkával és többletköltséggel is jár. A lomtalanítási szolgáltatást cégünktől is megrendelheti, ebben az esetben a megadott időpontban kollégáink odamennek a helyszínre és minden felesleges bútort és más tárgyat maradéktalanul elvisznek a lakásból.

4. Csak csomagolásra alkalmas költöztető dobozokat szerezzen be!

Nagyon sok bosszúságtól megkímélheti magát, ha az üzletekben kidobott dobozok helyett erős, egységes költöztető dobozokat szerez be, ezeket mi is biztosítani tudjuk a megrendelők számára. Ezek a dobozok zárhatóak, ideális méretűek, ha ezekbe pakol, akkor a tárgyak nem fognak megsérülni. A dobozolás során vegyesen tegyen a dobozokba nehéz és könnyű tárgyakat, így elkerülhető lesz az, hogy egyes dobozok túl nehezek legyenek.
Minden dobozra írja rá, hogy mi van benne, ez a kipakolás során rendkívül hasznos lesz. Nálunk csomagolási szolgáltatást is kérhet, ezzel pedig még egyszerűbbé fog válni a költözés, sőt, még a szekrények, bútorok lapraszerelését is elvégezzük, ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat is.

5. Legyen egy olyan táska vagy doboz, amiben minden fontos dolog benne van!

Az első napokban szinte biztos, hogy nem fog tudni kipakolni az új lakásban, ezért készítsen össze egy olyan dobozt, amiben van néhány váltás ruha, törölköző, kisolló, élelmiszer és minden olyan dolog, aminek érdemes kéznél lennie és amire szüksége lehet.

6. Válasszon bennünket a költözés lebonyolítására!

Profi, exsportolókból álló csapatunk, gépjármű flottánk, barátságos diszpécsereink és a számtalan plusz szolgáltatás, amit nyújtani tudunk, biztonságossá és megnyugtatóvá fogja tenni a költözést. Ha bennünket bíz meg, akkor azt fogja érezni, hogy jó kezekben van, nincs miért aggódnia.

Ha pedig vége a költözésnek, akkor ne felejtsen lakásavató bulit tartani, ahol a barátokkal, családtagokkal megünnepelhetik az új otthonát.

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Tippek a nehéz bútorok mozgatása esetén a biztonságos költözéshez

A költözés már önmagában jelenthet stresszforrást, amit megnehezít a nehéz bútorok mozgatása is, mert tudjuk nagyon jól, hogy ez nem veszélytelen művelet. A kellő fizikum ide nem elegendő, mert emellett szükség van megfelelő technikák alkalmazására és a gondos előkészületekre is.

A költözés dobozolás része nem kell, hogy stresszes legyen!

A költözés során a dobozolás alapos tervezéssel jár együtt, ha nem akarunk rosszul járni. Már pusztán azzal, hogy megfelelően készítjük elő az egyes lépéseket és munkafolyamatokat, számos kellemetlen és stresszes helyzettől megkíméljük magunkat.